RTV Rijnmond en Daniel den Hoed Fonds op herhaling in de strijd tegen kanker

07 maart 2019 12:02

In het voorjaar van 2018 werkten RTV Rijnmond en het Daniel den Hoed Fonds zes weken lang gezamenlijk aan een grootscheepse actie om geld op te halen in de strijd tegen kanker. Dit jaar zetten beide partijen de samenwerking voort middels een vernieuwde versie van de inzamelingsactie ‘Maak Kanker Kansloos’.

Maak Kanker Kansloos

Vanaf 7 maart is de website www.maakkankerkansloos.nl in de lucht en start de actieperiode. Iedereen kan meedoen: je kunt geld ophalen door zelf te sporten, door een sporter te steunen of door geld te doneren. Tijdens Maak Kanker Kansloos 2019 staan drie sportieve evenementen centraal: je kunt  rennen (Run4Daniel op 21 juni), fietsen (Tour de Rotterdam op 22 juni) of zwemmen (010 City Swim op 23 juni), of alle drie. Op zaterdag 22 juni is de grote finale waar het nieuwe bedrag bekend gemaakt wordt. En uiteraard is RTV Rijnmond erbij!

Ib Haarsma, hoofdredacteur van RTV Rijnmond over de samenwerking: “Het is niet alleen een feest samen met het Daniel den Hoed Fonds te werken, maar ook een eer om samen met hen schouder aan schouder op te trekken in de strijd tegen kanker. Daniel den Hoed is een begrip in Rotterdam en omstreken en RTV Rijnmond gaat ook dit jaar alles op alles zetten om dit geweldige Fonds te helpen om opnieuw aandacht te vragen voor hun goede werk voor de kankerpatiënten in onze Regio”.  

Vorig jaar was het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor een zogenoemde elektronenmicroscoop. Een apparaat waarmee beter onderzoek naar kanker kan worden gedaan. Er is toen een bedrag van €497.105 euro opgehaald.

Dit jaar haalt het Daniel den Hoed Fonds geld op voor de verdere ontwikkelingen van immuuntherapie. Immuuntherapie is een behandeling met medicijnen die het natuurlijke afweersysteem helpt om kankercellen te herkennen en vernietigen. Het Daniel den Hoed Fonds helpt kanker te overwinnen door wetenschappelijk onderzoek te steunen in het Erasmus MC Kanker Instituut: het grootste kankercentrum van Nederland.